Interimleder har leid ut ledere til norsk og internasjonalt næringsliv siden 2001. Siden da har flere hundre erfarne ledere gjort avgjørende stafettetapper på 3-15 måneder for virksomheter i kraftig vekst, med røde tall eller krevende eierutfordringer. Slik stafettløpere forbereder seg på etapper for sine lag, og vekslinger med den som løper før og etter, jobber vi sammen med våre interimledere, så vekslingene og etappene blir så optimale som mulig.
Vi var nylig sammen med de norske stafettlandslagene på treningsleir i Formia, Italia, og her kan du se hvordan de forbereder seg til årets sesong.
Clean Air Games
Vi i Interimleder engasjerer oss i lederstafett også, som partner for Clean Air Games, et kombinert miljøseminar og friidrettsstevne som ble arrangert i perioden 1988-1994, litt forut for sin tid, og som nå gjenoppstår i 2018.
Den 29. mai klokken 14 vil du kunne følge livestream fra seminaret «Bærekraftig satsing krever MOT» her, og du er invitert til å overvære friidrettstevnet på Lambertseter stadion ved å melde deg på her (eller se livestream her).
Dette blir også en første test for 2018-sesongen for de norske stafettlandslagene, samt en mulighet for å kvalifisere seg for internasjonale mesterskap senere i år!
En interimleder er forberedt og kjenner situasjonen
De beste interimlederne er de som kommer raskt inn i situasjonen. Analytiske evner, både når det gjelder mennesker og data, er avgjørende. Erfaring fra tilsvarende situasjoner er også et viktig fortrinn for å lykkes.
Uansett må interimlederen bruke all tilgjengelig tid (før man tar over stafettpinnen) til forberedelser. Man får gjerne noen dager eller uker før man er i gang. Evnen til å ta tak hurtig gir en god start, og man kommer raskt inn i en god interaksjon med organisasjonen som skal prestere.
Trening, forberedelser og oppstart er her ikke helt ulikt en stafettløper i friidrett.
En interimleder tar tak og løper for fullt, med engasjement!
En interimleder som setter fart, slik at organisasjonen føler «vil du være med så heng på», har de beste forutsetninger for gjennomføring av en god etappe, enten den er kort (3 md.) eller lang (18 md.). Underveis i etappen er godt lederskap, med klar og tydelig kommunikasjon, empati, kompetanse og integritet, avgjørende.
Stafettløperen i friidrett må også ha individuelle ferdigheter på sin etappe. Det krever mye trening og innlevelse for å ta lange steg fort! Det høres enkelt ut, men prøv selv!
En interimleder forbereder sin egen exit og heier på nestemann/kvinne!
Og så er det avslutningen. Som interimleder tenker man på lagets prestasjoner, også etter at man er ferdig i oppdraget. Hvilke rutiner og arbeidsformer, uavhengig av en selv, kan man bygge opp? Og deretter, hvordan kan man best innvie den som skal ta over i dette, samt støtte vedkommende i overgangen.
For å levere pinnen godt i friidrett kreves det også trening og fokus, og selv etter en 400m etappe bruker man det siste av pust til å heie på nestemann/kvinne. Da blir lagets prestasjon best!