Til alle våre venner og lesere: en hjertelig julehilsen fra Interimleder

Av Vegard Rooth 20. desember 2022

Finne meg på

Med ønsker om en fredfull og god julI fjor stilte vi oss spørsmålet om vi kunne ha intern julelunsj. I år lider vi med Ukraina og føler kanskje bekymring for de økonomiske konjunkturene i horisonten. Likevel gleder vi oss som alltid til jul. Men gjør alle det?

Julen er lyspunktet i mørketiden. En høytid med våre nærmeste. Vi nyter delikatesser, gaver, luksus, mystikk og juleromantikk. Livet er godt for mange av oss. Men også sårt for mange av oss, fordi det er en kontrastfylt tid. Savnet vi kjenner på forsterkes. Etter kjære som har gått bort, etter noen å dele tiden med, etter å bli elsket, etter frihet.

Julestemningen kommer altså ikke like lett for alle, men jeg tror at vi ved å vise omtanke, som er helt gratis, kan spre den til enda flere. Handling kan mangedoble den effekten, og ikke bare skape julestemning, men noe som er mer varig.  

Årets julegave, til dere alle, har vi derfor valgt å gi til Frelsesarmeen og Redd Barna. Dette er organisasjoner som jobber for å skape en bedre jul og et bedre liv for dem som har et dårligere utgangspunkt enn de fleste av oss. Jeg håper det vil bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted, spesielt for de som har det vanskelig.

2022 - 2023

I fjor ga situasjonen inspirasjon til å skrive «ha en plan og juster fortløpende», farget av pandemien og en optimistisk avtroppende sentralbanksjef som økte styringsrenten rett før jul. Vi i Interimleder var også mer optimistiske enn noen gang, med stor etterspørsel før jul, samt at vi gledet oss til Interimdagen.

Same procedure as every year

Vi har vel en tendens til å gjenta oss selv. Vi gleder oss til Interimdagen i år også, og vi ser et sent julerush på etterspørselssiden fra virksomheter som trenger en midlertidig leder, samtidig som vi kanskje er preget av noen makrobilder som er noe mer pessimistiske enn i fjor.

Personlig er jeg nok mer optimistisk enn mange rundt meg. Kanskje altfor optimistisk, vil noen si. Selv om jeg i skrivende stund sitter på hjemmekontoret med influensa og skriver denne julehilsenen, har jeg kunnet treffe mange flere mennesker enn i fjor.

Ok, så fikk jeg kanskje influensaen fra ett av disse møtene, men jeg fikk desto mer energi! Energien jeg får når jeg møter mennesker er så stor at jeg vil fortsette med det, selv om det skulle følge en basill eller to med på kjøpet. Det gjør meg til en optimist. 

Denne jula vil jeg lete etter nye muligheter for å bli bedre på å gi energi til andre og til å lade opp mine egne batterier. Men også her gjelder prinsippet om å ikke fyre for kråka – og velge sine venner med omhu.  

Riktig god jul alle sammen! Spar på strømmen, men ikke på energien du gir til andre, og dermed til deg selv!

Vegard Rooth

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Foto: Tobias Bjørkli


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Siste innlegg

Temaer

Se alle