Hvilke artikler engasjerte ledere mest i 2018?

Av Vegard Rooth 15. januar 2019

Finne meg på

Hvilke artikler engasjerte ledere mest i 2018?Hvilke blogginnlegg traff vi best med i 2018? Vi har samlet de fem mest leste innleggene som ble publisert på bloggen vår i fjor, og jeg er stolt av å kunne presentere en liste over knakende gode artikler som fremdeles, i aller høyeste grad, er lesverdige. Så sett av en halvtime i kalenderen din, les og noter. Det er slik vi lærer, er det ikke?

1. Prestasjonsledelse: Fra «Good» til «Great»

Trond-Pedersen-1Mest lest i 2018 var Trond S. Pedersen, leder for utviklingsavdelingen i Olympiatoppen. Hva kjennetegner organisasjoner som klarer å skape langsiktig positiv resultatutvikling, og hvordan kan vi som ledere løfte nivået fra godt til fremragende? Et interessant moment er PEAK-modellen, som sier at store prestasjoner oppnås gjennom meningsfull praksis. Da kreves det at man 1) Jobber mot spesifikke mål, 2) Har et intenst fokus, 3) Får umiddelbar feedback og 4) Utfordrer komfortsonen.

Les hele artikkelen her

2. Ny leder i ny virksomhet? Slik blir du en «ringrev» på bare to uker!

Lars-Lemhag_80x107Mange ønsket å lese om Lars Lemhags 2-ukersplan for hvordan man kommer godt inn under huden på en ny arbeidsplass. Lars leder i dag Barco Fredrikstad, og har lang erfaring som toppleder i internasjonale industriselskaper. Han har brukt sin vinnerformel med suksess i over 30 år.

Les hele artikkelen her

 

3. Performance Leadership: How Norway Became a Leading Sports Nation

Inge Andersen-1Nordmenn flest vet at Norge er en ledende sportsnasjon, spesielt innen vinteridrett. Men vet vi hvorfor? I dette svært interessante blogginnlegget deler tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, de 10 viktigste faktorene som har bidratt til den norske suksessen. Artikkelen er basert på et foredrag han holdt på Global Leadership Forum i Bangalore, India.

Les hele artikkelen her

4. Ledelse er ikke et demokrati

Arild Kaale Compete ConsultingArild Kaale har i løpet av sine 25 år som leder i selskaper som SAS, Telenor og Hurtigruten utviklet sin egen ledelsesfilosofi. I denne svært grundige og reflekterte artikkelen deler han seks ledelsesprinsipper som vil kunne bidra til å løfte en virksomhet til nye høyder. Arild jobber som Managing Partner i Compete Consulting Group.

Les hele artikkelen her

5. Jøtul-CEO Nils Agnar Brunborg kåret til Årets interimleder 2017

Nils Agnar BrunborgNærmere hundre toppledere var samlet da Interimdagen gikk av stabelen på Grand Hotel i Oslo 31. januar. Etter en spennende serie foredrag om ledelse under krevende forhold, levende illustrert med Børge Ousland, ble prisen for årets interimleder delt ut. Denne gangen gikk den til CEO i Jøtul, Nils Agnar Brunborg, og det ønsket mange å lese om. 

Hadde vi utvidet listen til topp-10 ville vi også fått med følgende spennende titler: 6. Hvordan lykkes med endringsledelse (Ingrid Tjøsvold, Adm. dir. i YIT), 7. Dynamikken mellom styret, CEO og CFO (Tone Bjørnov, «styregrossist»), 8. Beste praksis for søknad og CV for interimledere (Rolf Henrik Svendsen, Partner i Interimleder), 9. «Walk the Talk» – Hvordan skape og bevare en vinnerkultur for din bedrift? (Vegard Rooth, Adm. dir i Interimleder) og 10. Seven Characteristics of Top Performing Interim and Transformation Leaders (Vegard Rooth og Philippe Soullier, CEO-er i hhv. Interimleder og Valtus).

God lesning – og et videre godt og fremgangsrikt nytt år!

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Ledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg