Interimdagen 2023: Fra energi til kraft

Av Vegard Rooth 2. februar 2023

Finne meg på

Interimdagen 2023 oppsummertHvordan løser du et problem? Hvordan utnytter du en mulighet? Hvordan kan du som leder realisere mer av potensialet i virksomhetene din? Jeg tror svaret ligger i å forstå de ulike perspektivene og deretter koble dem sammen. Det var temaet på Interimdagen 2023.

Energi, kraft og ledelse 

Som leder (og interimleder) er jobben din oppnå ting gjennom andre.

De inkluderer kanskje et styre, en konsernstab, en ledergruppe, en fagforening med tillitsvalgte, avdelingen(e) som rapporterer til deg, og de ansatte for øvrig. Alle disse gruppene har sine egne perspektiver og agendaer, og ikke minst, sin egen energi.  

Energi er noe som kan få noe til å skje. I fysikken blir det definert som evnen til å utføre arbeid. Har du store muskler i armene, kan du si at du har energi. Men det er først når du bruker armene dine til å løfte en kettlebell at kraft oppstår.

Vi som jobber med ledelse vet at energien hos de ulike aktørene i virksomheten kan utløse enorme mengder kraft som kan drive selskapet i den retningen vi ønsker, om vi bare evner å forstå de ulike perspektivene, koble dem sammen og sette dem i bevegelse.  

Det var formålet med Interimdagen 2023, og resultatet synes jeg var glimrende!

LES OGSÅ: Retningen er viktigere enn målet

Banner - Interimdagen 2023 - kollasj

En oppsummering av dagen

Jeg vil kort oppsummere litt hva de ulike foredragsholderne (som alle holdt meget høy kvalitet) delte. Klikk her hvis du ønsker å få tilgang til foredragene på video!

I min innledning adresserte jeg kraft- og energikrisen vi nå opplever i Europa, men egentlig over hele verden, som skal elektrifiseres. Som jeg skrev innledningsvis er dette utfordringer som er skapt av mennesker, og som må løses av mennesker og kraften mellom oss. Av ledere som evner å forstå de ulike perspektivene og koble disse sammen.  

Harald Linné er managing partner, grunnlegger og CEO i Atreus, Tysklands ledende leverandør av interimledere. Atreus er medgründere i Globalise, et globalt nettverk av interim management providers, som vi i Interimleder også er en del av. Det er imponerende hva Harald og Atreus har fått til, og jeg anbefaler deg å se foredraget hans

Rolf Utgård har som tidligere fagforeningsleder, konserntillitsvalgt og styremedlem i Kværner stått i mange tøffe kamper. Han snakket om hvordan du kan oppnå grenseløs lojalitet fra dine ansatte, hvis du bare involverer dem, og han delte flere gode historier fra bak kulissene. Se foredraget hans her

Ingvild Myhre er partner og daglig leder i iStyrelsen og tok for seg styrets rolle. Hun fokuserte på det verdiskapende styret og hvordan styrekollegiet blir sterkt sammen gjennom mangfold i kompetanse og bakgrunn. Et sterkt styre er avgjørende for å bli en kraft som kan skape energi først og fremst hos selskapets ledelse, tillitsvalgte og eiere, men også hos ansatte og eksterne aktører. Se foredraget hennes her

Ingrid Bjørdal er Chief Compliance and Organization Officer i Cloudberry. Hun snakket om kraften i konsernstaber og delte et veldig innsiktsfullt innlegg med oss fra sin erfaring både fra linja (operations) og etter mange år i konsernstaber. Hun har sett mange varianter og hvordan en sentralisert kontra en desentralisert stab gir helt forskjellige effekter på organisasjonen. Se foredraget hennes her.

Stjerna over alle stjerner, Linda Rode, Årets interimleder 2019, leverte et glitrende innlegg. Hun har vært inne i mange forskjellige interimoppdrag og sett og følt på kroppen hvilken effekt hun som interimleder har hatt ved klok inn- og utfasing av seg selv. Ikke minst delte hun hvilke fordeler det er å være interimleder. Se foredraget hennes her.

Så har du Svein Harald Røine, "Mr. Modig", som var kveldens edutainment, med sitt engasjerende, underholdende og lærerike foredrag. Svein Harald bruker interimleder-stafettveksling som eksempel på hvorfor han lyktes i sine lederoppdrag, og siden jeg var interimlederen i det tilfellet, var det ekstra artig. Han hadde mange fine innspill på hvorfor er vi som vi er, og hva vi kan få til ved å tenke annerledes, tørre og ha mot. Som forfatter og foredragsholder er Svein Harald en som virkelig byr på seg selv, og det gjorde han også på Interimdagen. Se foredraget hans her (det blir tatt ned etter hvert, så vær rask). 

Jarle Aambø snakket om kraften i tverrsektorarbeid. Han var en av de sentrale mennene bak alpinvidunderet på 80-tallet, som senere ble en inspirasjon for hele norsk toppidrett, og har blant annet vært leder av Olympiatoppen. Næringslivet og idretten har mye å lære av hverandre, og Jarles innlegg kan være svært lærerikt for ledere som ønsker å bygge en sterkere prestasjonskultur. Se foredraget hans her

LES OGSÅ: Gisle Grave kåret til Årets interimleder 2022 på Grand Hotel

 

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Temaer: Ledelse, mangfoldsledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Siste innlegg

Temaer

Se alle